Mikä Finnish Wine Awards?

Suomen ensimmäinen kansainvälisen tason viinikilpailu

FWA perustajina ovat Suomen Sommelierit Ry, Samuil Angelov ja Jukka Ruotala. Sommelier yhdistys on jo kauan miettinyt miksei se ole auttamassa suomalaisia kuluttajia löytämään parhaimpia viinejä, viinin täyteläisiltä hyllyiltä. FWA on vastaus moneen kysymykseen, mikä on mielestäsi hyvä viini, mistä sitä saa ja mitä se maksaa. FWA:n tuomarointi perustuu kansainvälisiin viinikilpailujen luomaan standardiin.

FWA:ta ei ole luotu arvostelemaan, vaan arvioimaan laatua. Hinnalla ei ole suoranaista merkitystä, sillä viinit maistellaan sokkona ja jokainen arvioidaan omana juuri sellaisena kuin se on. Viinit on toimitettu muutama viikko aikaisemmin ja niille on arvottu numero, joka on ainoa jonka tuomaristo saa nähdä. Viinit maistellaan 4-6 viinin ryhmissä jossa jokainen tuomari arvio viinin ensi itse ja antaa sen jälkeen pisteensä viinille. Jos tuomari pisteissä on selkeää hajontaa, on päätuomarin avattava keskustelu missä viini arvioidaan uudestaan. Tuomaristo ei saa missään vaiheessa tietää mikä viini on minkäkin numeron taustalla.

Ilmoita: Yksi viini 50 € – Kymmenen viiniä 400 €

Ilmoita viini
0
Arvioitua viiniä
0
Tulevia kilpailuita
0
Avattua pulloa
0
Gold outstanding

PERUSTAJAT

Suomen Sommelierit ry

WA:n suurin omistaja on Suomen Sommelierit ry, joka on voittoa tavoittelematon yhdistys jonka päämäränä on lisätä juoma tietoutta suomessa, niin ammattilaisten kuin kuluttajien keskuudessa. Suomen Sommelierit on Suomen ainoa virallinen Sommelier yhdistys, joka on maailman laajuisen Association de la Sommelier Internationalin jäsen.

Yhdistyksen tehtävä on kouluttaa ja tuottaa tietoa Suomalaisille viinien, oluiden, kahvin, teen sekä muiden alkoholi ja alkoholittomien juomien osalta. Voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä, kaikki varat tulee käyttää edellä mainittuun valistukseen ja koulutukseen.

Samuil Angelov

Samuil Angelov on Suomen Sommelierit Ry:n puheenjohtaja, moninkertainen sommelierien suomen mestari, sekä kansainvälisesti kilpailuissa menestynyt ja arvostetu viinimestari. Angelov on myös ensimmäisenä, ei viiniä tuottavanmaalaisena ASIn hallituksen jäsen. Angelov tunnetaan myös hyvin aktiivisena viini vaikuttajana niin suomessa kuin maailmalla. Angelovin voi tavata hänen ravintoloissaan Muru, Pastis, Sue-Ellen tai Finnjävel.

Jukka Routala

Jukka Routala, International Wine and Spirit Competition IWSC Judge, on työskennellyt viimeiset 20 vuotta Hartwall konsernissa viinien maahantuonnissa ja myynnissä.
Routala on myös ensimmäisiä suomalaisia joka on valittu IWSC International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon jossa hän on toiminut ammattituomarina vuodesta 2008.